جراحی لثه و عوامل آن : عوامل مختلفی در مرور زمان باعث ایجاد بیماری لثه و عفونت های آن می شوند. عوامل وراثتی یکی از شایع ترین مورد هایی هست که به مرور زمان باعث ایجاد بیماریهای لثه در سنین مختلف می شود.

اما شایع ترین مواردی که باعث ایجاد اری‌ها و عفونت‌های لثه می شوند وجود باقیمانده غذاها و تجمع باکتری ها در لابه لای دندان است که بعد از مدتی به همراه پوسیدگی دندان بیماری های لثه را در زمینه‌های مختلف به وجود می‌آورند.

البته موارد دیگری نیز همچون مصرف داروها و عوارض آن می توانند باعث ایجاد پوکی استخوان و و عفونت های مختلف لثه در دهان و دندان بشوند.

 

علت جراحی لثه چیست؟

جراحی لثه پوسیدگی دندان در بسیاری از موارد برای درمان بیماری‌های ناشی از عفونت لثه و پیشگیری از مواردی است که در اثر رخ دادن این عفونت به وجود می آید.

این جراحی در بسیاری از موارد می تواند علاوه بر زدودن عفونت ها و باکتری ها تغییر شکل فک را نیز در فرایند جراحی برای بیمار شامل بشوند. در موارد دیگر رشد بافت استخوان های آسیب دیده و جلوگیری از افتادن دندان ها می تواند از مهم ترین هدف های این جراحی در لثه ها محسوب شود.

همچنین کاهش فاصله بین دندان ها آنها نیز می توان یکی از هدف های مهم و ارزشمند در این جراحی به حساب بیاید.

 

علت جراحی لثه چیست؟

علت جراحی لثه چیست؟

در مواردی عفونت زیاد در لثه ها باعث افتادن دندان ها میشود. یادتان باشد بعد از افتادن دندان ها و انجام جراحی لثه هرگز جای خالی دندان را رها نکنید! چرا که خالی بودن جای دندان به مرور باعث تحلیل استخوان فک و عفونت در لثه ها میشود. به همین علت جراحی و کاشت ایمپلنت دندانی را بسیار جدی بگیرید تا دچار عوارض ناشی از نبود دندان نشوید.

میتوانید برای سهولت کار و آشنایی با قیمت ایمپلنت ها و نحوه انجام آن ها مقالهقیمت ایمپلنت دندانرا مطالعه کنید.

انواع جراحی های لثه

معمولاً پزشکان موارد مختلفی را من باب جراحی برای عفونت های مختلف لثه به کار میبرند که ممکن است این موارد تحت عنوان ذیل باشند.

جراحی بازسازی لثه چیست؟

در این نوع از جراحی سعی می شود قسمتی از بافت لثه برداشته شده و سپس به وسیله آن عفونت ها و باکتری ها خارج بشوند.

سپس بعد از این مورد پروتئین های غشا برای پیوند استخوان در این محل قرار می‌گیرند تا با استفاده از آنها بازسازی لثه شروع به کار کند.

 

پیوند بافت نرم در لثه

همانطور که از اسم این جراحی مشخص است قسمتی از بافت نرم در دهان را برداشته و آن را بر روی لثه ها پیوند می زنند تا با استفاده از آنها آن قسمت از لثه که دچار پسروی شده است بازسازی و جبران شود.

این نوع جراحی لثه بیشتر برای بافت هایی از لثه استفاده می‌شود که دچار آسیب کمی شده اند و همچنین مربوط به ریشه دندان ها نمی شود.

همچنین اگر این مقدار  پسروی بافت لثه کم باشد در این موارد جراحی را انجام نمی دهند و معمولاً سعی می کنند با استفاده از داروها بافت از دست رفته را جبران کنند.

پیوند بافت نرم در لثه

پیوند بافت نرم در لثه

پیوند بافت ازاد لثه چیست ؟

در این نوع از بافت لثه معمولاً قسمتی از بافت سقف دهان را بر می دارند و به قسمت هایی از لثه پیوند میزنند. البته در این روش مقدار بافت برداشته شده از سقف دهان معمولاً کم است و برای بیماران مورد استفاده قرار می گیرند که لثه آنها دارای بافت کمی بوده و برای سلامتی دندان ها و ریشه هایشان نیاز به افزایش بافت در نواحی مختلف لثه دارند.

 

پیوند بافت همبند در جراحی لثه

معمولاً از این بافت برای مواقعی از جراحی لثه استفاده می شود که بیرون زدگی ریشه ها در لثه ها تا حدی زیاد باشد. در این روش یک لایه نازک بافت سقف دهان را برداشته و در ناحیه موردنظر پیوند می زنند. سپس بعد از آن بافت روی سقف دهان نیز به حالت اول خود برگردانده شده و  بخیه می شود.

 

جراحی فلپ لثه چگونه انجام میشود؟

فرآیند این نوع از جراحی لثه به این صورت است که جراح قسمتی از بافت لثه را کنار می زند و بعد از دسترسی به لایه های زیرین اقدام به از بین بردن عفونت های موجود و زدودن باکتریها می نماید.

سپس بعد از انجام دادن این قسمت کار جرم گیری و از بین بردن پلاک ها و عفونت های روی ریشه های دندان آغاز می شود تا دیگر احتمال تجمع هرگونه جرم و باکتری و عفونت در قسمت ریشه های دندان به مقدار قابل توجهی کاهش یابد.

سپس بعد از انجام دادن تمامی این موارد بافت لثه را به جای خود برگردانده و بخیه میزنند.

آیا در جراحی لثه از مواد بی حسی استفاده میشود؟

معمولاً در هنگام جرم گیری لثه و دندانها قبل از انجام عمل جراحی ماده بی حسی موضعی به دهان و دندان تزریق می شود تا بیمار در حین عمل جراحی احساس ناراحتی نداشته باشد.

توجه داشته باشید اگر داروی خاصی مصرف می کنید قبل از انجام عمل جراحی و تزریق ماده بیحسی به دهان و دندان خود با دندانپزشک و جراح مربوطه مشورت های لازم را به عمل بیاورید.

 

بخیه های موجود در جراحی لثه از چه جنسی است؟

سوالی که برای بسیاری از بیماران پیش می‌آید این است که آیا بعد از انجام جراحی لثه لازم است برای کشیدن بخیه مراجعه شود؟

معمولا سیاری از جراحان سعی می کنند برای انجام این عمل جراحی از بخیه هایی استفاده کنند که قابل جذب باشد به همین علت اگر بخیه شما جذبی باشد نیاز نیست بعد از انجام عمل جراحی برای کشیدن بخیه مراجعه کنید.

اما اگر احیانا از بخیه جذبی برای جراحی لثه شما استفاده نشد بعد از بازه ۸ الی ۱۰ روز برای کشیدن بخیه ها با اطلاع پزشک اقدام کنید.

 

بخیه های موجود در جراحی لثه از چه جنسی است؟

بخیه های موجود در جراحی لثه از چه جنسی است؟

آیا برای کامپوزیت از جراحی استفاده می شود؟

معمولا این نوع جراحی لثه با توجه به نوع دندانها و بیماری های موجود در لثه ها به همراه وجود عفونت های آن انجام می شود.

معمولاً قبل از انجام هر نوع عمل کامپوزیت و یا روکش دندان ها اقدام به پاکسازی و بازسازی لثه ها و ریشه ها می شوند.

 

پیوند بافت به چه روشی انجام میشود؟

این جراحی به منظور است پیشگیری از ایجاد عفونت ها در خط  لثه و ریشه های دندان می باشد. هنگامی که بافت لثه های دندان عقب نشینی می کنند که اصطلاحاً به آن ها پسروی خط  لثه دندان گفته می شود،به ناچار پیوند بافت برای لثه ها انجام میشود‌‌.

معمولاً برای پیوند بافت در این نوع جراحی لثه از قسمت‌های دیگر بدن علی الخصوص بافتهای سقف دهان استفاده می شود. این نوع از پیوند بافت لثه نه تنها از بروز بیماری‌ها و عفونت‌ها جلوگیری کرده بلکه می تواند ریشه های دندان ها را در جایشان محکم تر کند.

 

مراحل جراحی لثه به چه نحوی است؟

مدت زمانی که جراحی لثه انجام میشود بسته به نوع مشکل و درمان آن در بازه های زمانی متفاوتی انجام می شود. به همین علت دوران بازسازی آن نیز متفاوت است. اگر برای شما از بخیه های جذبی نیز استفاده نشده است بعد از 8 الی 10 روز برای کشیدن بخیه ها به دندان پزشک مربوطه مراجعه فرمایید.